Yozgat Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören minik öğrencilere yönelik "4-6 Yaş Kur'an Kursları Çocuk Şenliği” düzenledi.

Yozgat Rıza Kayaalp Spor Salonu'nda düzenlenen şenlikte Kur'an kursu öğrencileri, yıl boyu aldıkları eğitimler doğrultusunda bazı gösteriler sergiledi.

Miniklerin sevincine ortak olan İl Müftüsü Ali Gülden, 4-6 Yaş Kur’an kurslarının önemine değinerek şöyle konuştu:

"Eğitim ailede başlar ve okulda devam eder. Altı yaşa kadar çocukların karakterleri oluşur. Bu dönemde çok dikkatli olunması gerekir. Çocuklar açısından bu dönem iyi değerlendirildiğinde, hayatlarına olağanüstü güzellikler ekleme imkanı vardır. Bizim  gayretimizde bu yavrularımızın  kalplerine Allah ve Peygamber sevgisi başta olmak üzere anne baba, devlet ve millet sevgisi aşılamaktır. Peygamber efendimiz bizlere çocuklarımıza  bırakacağımız  en değerli mirasın güzel ahlak olduğunu haber veriyor. Bizlerde bu müjdeye uygun nesiller yetiştirme gayret ve çabası  içerisindeyiz. Bu yavruların minik yüreklerine yerleştireceğimiz en değerli şey Allah ve Peygamber  sevgisidir. lBu vesileyle yavrularını kurslarımıza gönderen siz velilere, öğrencilerimize ve onların kalplerine Peygamber sevgisini yerleştiren Kur’an kursu öğreticilerimize çok teşekkür ediyorum."

Ardından Hüseyin Goncagül ve ekibi, Nasrettin Hoca, Hacivat ile Karagöz, İllüzyon, Meddah ve çeşitli oyunlarla çocukları eğlendirdi.

Program sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Programa Belediye Başkanı Celal Köse, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Yozgat Gençlik Hizmetleri Müdürü Ali Sapmaz, sivil toplum temsilci ve başkanları, din görevlileri, öğrenciler ile aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan