Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında personelin mesleki gelişimlerini desteklemek ve planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen “hafızlık” yarışmasının bölge finali Yozgat’ta yapıldı.

Çapanoğlu Camii’nde yapılan “Din Görevlileri Erkek Hafızlık Bölge Finali”ne Yozgat, Sivas, Aksaray, Konya, Kayseri, Nevşehir ve Niğde’de yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hüseyin Küçük başkanlığında oluşturulan komisyonda İl Müftü Vekili Süleyman Eroğlu, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlileri M. Ali Erdal ve Talha Erdem, Millî İrade İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı Veysel Güngör ile Yozgat Eğitim Merkezi Müdürlüğü Eğitim Görevlisi Mehmet Deniz Karakurt üye olarak yer aldı.

Komisyonun değerlendirmeleri sonucunda Konya’dan Ali Kan bölge birincisi olurken Nevşehir’den Nazim Karaverli ikinci, Yozgat’tan Ramazan Alkan ise üçüncü oldu.

Yarışmacılara hitaben kısa bir konuşma yapan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Hüseyin Küçük, “Diyanet İşleri Başkanlığımızca her yıl ekim ayında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında, din görevlilerinin moral ve motivasyonlarını artırmak amacıyla 'Ezanı Güzel Okuma, Etkili Hutbe Sunumu, Kur’an-ı Kerim’i Yüzüne Güzel Okuma, Erkek Hafızlık ve Bayan Hafızlık' gibi farklı kategorilerde bir dizi etkinlik düzenlenmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan