Sarıkaya İlçe Müftülüğünce kadın ve gençlere yönelik “Gençlerin Bağımlılığa Düşmemelerinde Ailenin Rolü ve Bağımlılık Tuzağından Özgürlüğe” konulu konferans düzenlendi.

Sarızeybek Kültür Merkezi’nde önce kadınlara ardından da gençlere hitap eden Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden, “Çağımız insanının en cömertçe tükettiği şey ne yazık ki ömür sermayesidir. İnsana emanet olarak verilen can akılla korunduğunda değer kazanır, nefis ve nesil ise yasaklardan kaçınarak sağlam bir şekilde varlığını sürdürür. İnsanlar bazen korunması gereken şeyler noktasında gevşeklik göstermektedir.” dedi. 

Korunması gereken bazı bağların olduğunu belirten Gülden, “Bunların en önemlisi kulların Allah ile bağlarıdır. Dünyada iken bu bağı muhafaza edenler ahirette Rahim sıfatından istifade edebilirler. Maalesef içinden geçtiğimiz zaman insanlara bağlarını koparmaya bağımlılıklarını arttırmaya çağırıyor. Her birimiz Rabbimiz başta olmak üzere anne babamız, çocuklarımız, kardeşlerimiz ve tüm yakınlarımızla bağımızı koparan ve bizi özümüzden uzaklaştıran tüm engellerden ve bağımlılıklardan kurtulmalıyız.” ifadelerini kullandı. 

Konferansın ardından İl Müftüsü Gülden, Kaymakamlık, Hz. Aişe Hafızlık Kursu ile TDV Sarıkaya Yüksek Öğrenim Yurdunu ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan