Başkan Ahmet Öçal yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Diyanet Vakfı aracılığıyla başlattığı kurban bağışı kampanyasının örnek olduğunu belirterek, kendisinin de öncü olarak kampanyaya katılmak istediğini kaydetti.
Ahmet Öçal: "Belediye başkanı olarak bu kurban bağışı kampanyasına katılım sağladım. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığımızı bu örnek davranışı için kutluyorum. İhtiyacı olan insanlara kurban dağıtımı konusunda önemli bir çalışmayı gerçekleştirecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 
İlçe Müftüsü Yasin Baykal ise “Türkiye Diyanet Vakfı 43 yıllık bilgi ve birikimiyle, ülkemizin yardımseverlik misyonunu kıtalara taşıyan, Osmanlı’nın vakıf geleneğiyle mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olan önemli vakıflarımızdan biridir. 1000 şubesi ve 145 ülkede yürüttüğü faaliyetleriyle; inanç, köken ve bölge ayrımı yapmadan yoksula, muhtaca el uzatan Türkiye Diyanet Vakfı, İslam’ın doğru anlaşılmasına da katkı sağlamaktadır. Vakfımızın bağış olarak aldığı bu kurbanların İslami usullere göre kesilerek, ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra mülteci kamplarından savaş ve afet bölgelerine, kıtlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerden, bir Müslümanın selamına muhtaç bölgelere kadar dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan