Proje kapsamında öğrencilere farklı eğitim stratejileri ile çeşitlilik sağlanıyor. Dersler, sıkmadan ve daha akılda kalacak şekilde işleniyor. Başlatılan bu Proje, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı koordinatörlüğünde ve ADRB Vaizi Safiye Şentürk sorumluluğunda yürütülüyor. Proje şimdiye kadar, İl vaizleri tarafından Yalova Müftülüğüne bağlı bütün yaz kurslarında periyodik olarak uygulandı.

Eğitimler; ‘Drama’, ‘Oyun’, ‘İlahi, Dini Musiki’, ‘Kuklalarla Değerler Eğitimi’, ‘Ziyaret ve Sohbet’, ‘Atölye Çalışmaları: Peygamber Kıssaları, Kur’an-ı Kerim Kıssaları’, ‘Çizgilerle Kırk Hadis’ ve ‘Akıl Oyunları’ olmak üzere 8 ana başlık altında sunuluyor.

Öğrenciler; oyun, drama, kukla vb. etkinliklerle eğlenirken değerler eğitimi kazanımında bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından ve Diyanet Çocuk Dergilerinden istifade edilerek öğrencilere Peygamber kıssaları ve Kur’an Kıssaları atölye çalışması olarak yapılmakta. Yapılan ziyaretlerde, öğrenciler arasında mini yarışmalar düzenlenerek kazananlara kitap ve dergi hediyesi de var.
 
Eğitimler, kış dönemi öğrencilerine de; eğlenerek öğrenme, değerler eğitimini pekiştirme ve ayrıca manevi rehberlik alanında programlar olarak da uygulanacak.

Editör: Mehmet Çalışkan