Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasında "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı ödüllü hadis-i şerif ezberleme yarışmasının il elemeleri sürüyor.

Adana

Adana Ramazanoğlu Camii'nde düzenlenen yarışmada katılımcılar Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenen 40 Hadis-i Şerifin Türkçe anlamlarını komisyon huzurunda güzel ve etkili bir biçimde ezberden okudu.

Yarışmada jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda Zeki Songur birinci, Yusuf Can Alakaş ise ikinci oldu.

Yarışma sonunda komisyon üyeleri tarafından katılımcılara çeşitli hediyeler takdim edildi.

adana-yarışma-11-1

Amasya

Amasya İl Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı engelli bireyler arası hadis ezberleme yarışmasında Suluova Şehit Recep İnce İmam Hatip Ortaokulu 7. Sınıf  öğrencisi Nisanur Pehlivan birinci oldu.

amasya-hadis-yarışma-11

İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, yarışmada derece alan  Nisanur Pehlivan'ı ve destek olan ailesini tebrik ederek hediyesini takdim etti.

Adıyaman

Adıyaman İl Müftülüğü organizesinde düzenlenen yarışmaya yoğun ilgi oldu.

adıyaman-yarışma-22

İl Müftü Yardımcısı Hilmi Benli'nin başkanlık ettiği yarışmada Kahta Mevlana Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Yasin Emre Çelebi birinci, Merkez Proje imam Hatip Lisesi öğrencisi Nur Sait Tepe ikinci oldu.

adıyaman-yarışma-11

İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu tarafından ödüllerini alan yarışmacılar heyecanlı ve mutlu olduklarını, hadis ezberleme yarışmasında kendilerine yardımcı olan aileleri ve öğretmenlerine ayrıca teşekkür etti.

İl Müftüsü Dr. Mevlüt Haliloğlu, yarışmaya katılan engelli bireylere bundan sonraki yaşamlarında da başarılar dileyerek, bu tür etkinliklerin engelli bireylerin toplumla bütünleşmesine katkı sağladığını ifade etti. 

kayseri-hadis-yarışma-11

Kayseri

Kayseri'de engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığın hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmada görme engelli Ebrar Nisa Boyraz birinci, Hayrun Nisa Kaplan ise ikinci oldu.

kayseri-hadis-yarışma-22

Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere İl Müftüsü Yusuf Akkuş tarafından hediyeleri takdim edildi.

Kütahya

Kütahya İl Müftülüğünde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik "40 Hadis Ezberleme Yarışması" düzenlendi.

kütahya-hadis-yarışması-22

İslam'ın temel kaynaklarından olan hadis ve sünnetin önemini kavratmak, hadis metinlerini okuyup anlayarak ahlaki değerler kazandırmak, sosyal bilgi beceri ve yeteneklerini geliştirerek öz güvenlerini arttırmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada; ortaokul kategorisinde Kütahya İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Yusuf Big Murad birinci, Kütahya Hafız İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hayrettin Berat Çam ikinci, Akşemsettin Kız Anadolu imam Hatip Lisesi Ortaokulu öğrencisi Reyhan Cengiz üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise; Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Öğrencisi Yumna Haj Esteifi birinci, Kütahya Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Halil Mert Köse ikinci, Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Öğrencisi Dala Nooh üçüncü oldu.

kütahya-hadis-yarışması-11

Yarışmada dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren İl Müftüsü Dr. İrfan Açık, "Öğrencilerimizin yarışmaya katılmış olması, bizi gerçekten çok sevindirdi. Esasında her bir öğrencimiz yarışmaya katılma cesaretini göstererek bizim gönlümüzde birinci oldu. Bu vesileyle talebelerimizin yetişmesinde ve bu yarışmaya hazırlanmasında emeği geçen hocalarımızı, ayrıca velilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.

tekirdağ-engelli-yarışma-22

Tekirdağ

Tekirdağ İl Müftülüğünde düzenlenen yarışmanın finalinde Çorlu’dan Lefize Yenil birinci, Çerkezköy’den Umut Balkan ikinci oldu.

Dereceye giren yarışmacılara İl Müftü Yardımcısı Melek Karakaş ve Yusuf Bektaş tarafından hediyeleri takdim edildi.

konya-engelli-yarışma-11

Konya

"Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı "Ödüllü Hadis-i Şerif Ezberleme Yarışması"nın Konya finali gerçekleştirildi.

İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek’in komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada; Zehra Akçapınar birinci, Barış Can Balcı ikinci, Sudenaz Ortakavak da üçüncü oldu.

muğla-engelli-yarışma-11

Muğla

Muğla İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen yarışmada jürinin sorduğu sorulara doğru cevap veren Ecrin Alkan il birincisi oldu.

Jüri üyeliğini İl Müftü Yardımcısı Sema Özbakış, vaizler Gülsüm Toraman ve Cüneyt Çakır ile Din Hizmetleri Uzmanı Abdullah Eren’in yaptığı yarışmada tek aday olan Alkan'a para ödülü ile  Braille Alfabesi ile yazılmış Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

yalova-engelli-yarışma-11

Yalova

Yalova İl Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı engelli bireyler arası hadis ezberleme yarışmasında İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, bedenlerindeki engeli gönüllerindeki engele dönüştürmeyen, aile olarak çocukların yanında yer alan anne babaları ile yarışmacıları tebrik etti.

Yarışmada İremsu Arslan birinci, Zeynep Kuru ikinci, Nur Reyhan Dinçer üçüncü oldu.

van-yarışma-22

Van

Van’da 12-20 yaş aralığındaki engelli bireyler arasındaki yarışmanın il elemeleri tamamlandı.

İl Müftü Yardımcısı Mehmet Selim Çelik’in başkanlığındaki komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda; Tuşba İlçesinden Helin Sönmez birinci, Özalp İlçesinden Semanur Elik İkinci, Gevaş İlçesinden Fehmi Geçğül üçüncü oldu.

van-yarışma-11

Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerinin yanında tüm katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye edildi.

Öğrencilerle hasbihal eden İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Çorum

Çorum İl Müftülüğünce düzenlenen "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" temalı engelli bireyler arası hadis ezberleme yarışmasına lise öğrencileri katıldı.

çorum-yarışma-11

Çorum İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya'nın başkanlığında yapılan yarışmada Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesi 10. Sınıf  öğrencisi Zeynep Karadaş birinci oldu.

Müftü Yardımcısı Kaya, "Başkanlığımız engellilik konusundaki toplumsal bilinç ve farkındalığı artırmak, özellikle genç engelli bireylerin Başkanlığın hizmetlerinden daha etkin bir şekilde istifade edebilmelerine, dini değerlerin eşliğinde moral ve motivasyonlarını artırarak hayata daha aktif katılabilmelerine destek olmak amacıyla bu yarışmaların düzenlenmesini önemsemektedir. Bu vesileyle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Yarışma sonunda Müftü Yardımcısı Kaya tarafından birinci olan öğrenciye 7 bin 500 TL ödülü takdim edildi.

Editör: Ömer Ceylan