Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun tüm kesimlerine yönelik din hizmeti sunuyor. 

İl ve ilçe müftülükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde engelli bireylere yönelik eğitimler düzenliyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Yalova İl Müftülüğü görme engelli vatandaşlara daha iyi din hizmeti sunmak amacıyla personele yönelik "Türkçe Braille Alfabesi Eğitmenlik Kursu" düzenledi.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan kursu başarıyla tamamlayan din görevlilerine düzenlenen törenle belgeleri verildi.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törende konuşan İl Müftü Vekili Dr. İhsan Kara, “Din eğitimini engelli kardeşlerimize sunmak, İslam’ı onların da anlayabileceği bir şekilde ifade etmek amacıyla gayret gösteriyoruz. Bizim konuşmalarımızı anlayamayan kardeşlerimize işaret diliyle ulaşmak için çalışmalar yapıyoruz. Bu itibarla kursun düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılım sağlayarak din hizmetlerinin ulaşılabilirliği hususunda gayret edip başarı gösteren tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadrettin Doğan ise kursiyerlerin gayretlerini takdir ettiğini belirterek İl Müftülüğü ile iş birliği içerisinde hizmet etmekten mutlu olduklarını dile getirdi.

İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı da “Kursiyerler dini bilgiler ve Braille Kur’an alfabesi kursunu başarıyla tamamladılar. Biz de İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü olarak bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere katılım belgeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan