Yalova İl Müftülüğüne bağlı Safran Kız Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için “Taç Giyme ve Hafızlık Belge Takdim Töreni” düzenlendi.

Yalova İl Müftülüğü'nde düzenlenen törene Yalova Valisi Muammer Erol ve eşi Nazmiye Erol, Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Eğitim Daire Başkanı Sedide Akbulut, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İl Müftü Yardımcısı Ayşe Betül Balıkçı, ilçe müftüleri, siyasiler ile öğrenci velileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Yalova Valisi Muammer Erol, "Allah, hafızlığınızı ömrünüzün sonuna kadar muhafaza etmeyi nasip eylesin. Rabbim,  Kur'an ahlakıyla bir ömür nasip etsin. Ben inanıyorum ki; sizler Kur'an’ı muhafaza ettiğiniz sürece, Rabbimiz sizleri muhafazası altına alacaktır. Bu merasim, gençlerimize hafızlığı özendirecek, gençlerimize Kur'an'ı sevdirecek inşallah. Rabbim, sizleri bu ülkenin geleceğine, bu ülkenin güzel yarınlarına hizmet etmeyi nasip etsin. Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Aileler, ne güzel ki yarın ahirette Cenabı hakkın takdirini kazanan güzel hafızlar yetiştirmek nasip oldu. Ben sizlere gıpta ediyorum." dedi.

Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Sedide Akbulut ise "Bu evlatlarımızın Kur'an-ı Kerimi öğrenmesi ve ezberlemesi için gayret ettiniz. Şimdi Kur'an'ı yaşamaları için aynı şekilde lütfen destek olun. Kur'an-ı Kerim okuma Kur’anda kıraat, tertil ve tilavet şeklinde ifade edilir. Tertil, ruhunla kendini vererek okumaktır, özellikle geceleyin okumadır. Tilavet dilin okumasıdır ve ibadettir. Kıraat, aklın okumasıdır ve o icabettir. Tertil, ruhun okumasıdır ve o da istikamettir. Kur'an'ın manasına ulaşmak asıl hafızlıktır." ifadelerini kullandı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk de "Bu güzel evlatlarımız Kur'an-ı Kerimi ezberlediler. Şimdi Kur'an'ı anlayıp, yaşamanın vakti geldi. Allah onları Kuranın izinden ayırmasın. Allah bu topraklarda hafızlarımızı eksik etmesin. Rabbim, evlatlarımızı, nesillerimizi, geleceğimizi Kuranla aydınlatsın. Kur'an-ı Kerimi ezberlemek çok zor ve çok meşakkatli bir iştir. Fakat çok kıymetli bir emektir. Bu emek esnasında yavrularımıza yardımcı olan hoca hanımlara ve öğreticilerine çok teşekkür ediyorum. Biz onlara minnettarız. Ve bu topraklarda Kur'an-ı Kerimi daima ezberlenir olması okunur ve yaşanır olması için Rabbimden niyazda bulunuyorum. Allah bizi Kur'an-ı Kerim'in izinden ayırmasın." dedi.

Konuşmaların ardından hafızlara protokol tarafından plaket ve hediyeler takdim edildi.

Tören, 43 hafıza hocaları Seher Köksal, Gülay Hişir, Emine Erdinç tarafından taçlarının takılması ve yapılan dua ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan