Yalova İl Müftülüğü, koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığınca sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara, evlerinde hizmet veriyor.

Valilik koordinesinde hizmet veren Vefa Sosyal Destek Grubu’nda yer alan din görevlileri, yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ihtiyaçlarının olup olmadığını soruyor, ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını alarak evlerine bırakıyor.

Koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışan din görevlileri, Yalova Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Yalova Şubesi iş birliğinde, maddi sıkıntı yaşayan vatandaşlara da destek sağlıyor. 

Yalova İl Müftüsü Cevdet Cemal Çıkrık, yapılan çalışmalara dair Diyanet Haber'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bu zor süreçte halkımızın her an yanında olacağız. Üç haftadan beri Yalova’daki ihtiyaç sahiplerinin sürekli takibini yaparak yardımda bulunduk. Engelli olan ya da engelli çocuğu olan ailelere ihtiyaçlarını götürdük. Yalova merkez ve tüm ilçelerde, tüm köy ve mahallelerde aktif olarak çalışmaktayız. Bayan din görevlilerimiz de WhatsAapp üzerinden sürekli manevi destek hizmeti vermekte, darda kalan ihtiyaç sahiplerini bize bildirmekteler. Rabbim bu zor günleri kolaylıkla geçirmemizi nasip etsin."

Editör: Mehmet Çalışkan