Giresun İl Müftülüğünce hayata geçirilen "Beş Şehir, Beş Eser ve İnsan" projesi kapsamında gençlere yönelik gezi etkinliği düzenlendi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan üniversite öğrencileri Tokat ve Amasya gezilerinde buluştu.

Gençler İl Gençlik Koordinatörü Fatma Albayrak, Manevi Danışmanlar Birgül Pehlivan, Asiye Cesur, Şule Hacer Adatepe, Emine Yurt ve Şükriye Yağlı’nın rehberliğinde tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etti.

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan İl Gençlik Koordinatörü Fatma Albayrak, eğitim öğretim dönemini tamamlayan gençlere moral vermek ve yeni döneme dinamik bir başlangıç yapmalarını sağlamak amacıyla gezi programı düzenlediklerini belirtti.

20230615GEZI02

"Öğrenciler tarihe yolculuk yaptı"

Gezinin öğrencilere tarih, kültür ve medeniyet açısından önemli bir bakış açısı kazandırdığını belirten Albayrak, “Genç kardeşlerimize tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtmak ve bu mirası gelecek nesillere aktarmak amacıyla özel bir gezi programı düzenledik. Gezi kapsamında Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ve Amasya İl Müftü Yardımcısı Yılmaz Özbakır’ın bilgi birikimlerinden istifade ederek şehirlerin tarihi ve kültürü hakkında izlenimler edindik. Tokat ve Amasya’da görev yapan İl Gençlik Koordinatörleri, manevi danışmanlar ve din görevlilerinin katkılarıyla tarihi camileri, müzeleri, hanları ve şehirlerin önemli merkezlerini ziyaret etme imkanı bulduk. Gençlerimizin tarihi ve kültürel değerlere olan ilgi ve bilgilerinin artmasına tanıklık etmek bizleri mutlu etti." dedi.

20230615GEZI03

"Görülmeye değer tarihi zenginlikler"

 Anadolu’nun, binlerce yıllık geçmişi ve çeşitli medeniyetlerin izlerini barındıran eşsiz bir coğrafya olduğunu vurgulayan Albayrak, "Tokat programı kapsamında Taşhan, Ulu Camii, Ali Paşa Camii, Behzat Camii, Meydan Cami, Karşıyaka Merkez Camii, Mevlevihane, Taş Köprü ve Ballıca Mağarası’nı, Amasya programı kapsamında Mehmet Paşa Camii, Çilehane Camii, Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi, Sultan II. Bayezid Camii, kral mezarları, İçerişehir Sokağı, Pirler Türbesi, yankı merdiveni, Ferhat ile Şirin Müzesi ve Şeyh Hamdullah Yazı Tarihi ve Hüsn-i Hat Müzesini ziyaret ettik. Bizlere bu imkanı sunan İl Müftülüğümüze, destek olan tüm kurum ve kuruluşlara şükranlarımızı sunarız." diye konuştu.

Gezi programından duydukları memnuniyeti ifade eden öğrenciler de, Giresun İl Müftülüğüne teşekkür etti.

Editör: Giresun Müftülüğü