Araklı İlçe Müftülüğüne bağlı Merkez Bölge Yatılı Erkek Kur'an kursundan mezun olan 10 öğrenci için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Araklı Merkez Fatih Camii'ndeki programda hafızların sevincine ortak olan Trabzon İl Müftüsü  Selami Aydın, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri , ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

araklı-icazet-22

İcazet duasının ardından hafızlara, belgeleriyle birlikte çeşitli hediyeler verildi.

araklı-icazet-11

Tonya

Tonya İlçe Müftülüğüne bağlı Müftü Salih Berber Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlıklarını tamamlayan 28 öğrenci için Tonya Ulu Camii'nde "Hafızlık İcazet Programı" düzenlendi.

Mezun olan öğrenciler ve seçkin hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Trabzon İl Müftüsü Selami Aydın, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik etti.

Müftü Aydın, "Hafızlık icazet merasimleri en hayırlı merasimlerden biridir. Bunu Peygamber Efendimiz (sas) tanımlıyor ve en hayırlı olduğunu O bizlere 'Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenenleriniz ve öğretenlerinizdir' buyurarak müjdeliyor." dedi.

tonya-hafız-icazet-22

İlçe müftülerinin ardından hafızları temsilen söz alan Hafız Halil Arğın ise "Sizlerin huzurunda Allah Teala’yı şahit tutarak söz veriyoruz. Kur'an-ı Kerimin lafzını ezberlediğimiz gibi manasına da vakıf olmak için gayret göstereceğiz. Ve yine ahirette secdelere kapanıp ümmetimi istiyorum Ya Rab. Ümmetimi istiyorum Ya Rab. Ümmetimi istiyorum Ya Rab. Ümmetimi bağışlamadıkça kalkman diyen Peygamberimiz (sav) ‘in izinden gideceğimize söz veriyoruz. Gece yattığı odada duvarda asılı Kur'an'ı Kerimi görünce 'Biz Kuranı Kerimin asılı bulunduğu odada ayaklarımızı uzatıp yatamayız' diyen Osman Gazinin yolundan gideceğiz." diye konuştu.

Program öğrencilere belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan