Giresun Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından gerçekleştirilen “Filistin’e Destek Yürüyüşü ve Programı” kapsamında, üniversite kampüsünde bulunan yürüyüş alanından etkinlik alanına yürüyen öğrenciler işgalci İsrail’i protesto etti.

20240103 D E S T E K Y U R U Y U S U02

Geçerken ve Yeniler Öğrenci Topluluklarının koordinesinde “Filistin İçin Tek Ses, Tek Nefes, Tek Işık Ol” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte İsrail’in Filistin’e yönelik devam eden saldırıları nedeniyle yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

20240103 D E S T E K Y U R U Y U S U03

Yürüyüş kapsamında ellerindeki Türk, Doğu Türkistan ve Filistin bayraklarıyla etkinlik alanına yürüyen öğrenciler, Gazze'de yaşananlardan rahatsızlık duyan tüm vatandaşları Filistin’e destek olmaya davet etti. Öğrenciler Filistin’de, Türkistan’da ve dünya genelinde zulme uğrayan tüm insanlar ve şehitler için haykırışta bulundu.

20240103 D E S T E K Y U R U Y U S U04

Programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, işgalci İsrail'in saldırıları altında olan Filistinliler başta olmak üzere yeryüzünün birçok yerinde zulme ve katliamlara maruz kalan, ülkeleri işgal edilen, camileri, değerleri harap edilen, hakları hukukları ihlal edilen tüm insanlar için dua etti.

Programa Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Güven Özdem, Prof. Dr. Hüseyin Şahin, İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, akademisyenler, manevi danışmanlar, İl Gençlik koordinatörleri, din görevlileri ve öğrenciler katıldı.

20240103 D E S T E K Y U R U Y U S U0520240103 D E S T E K Y U R U Y U S U06

Editör: Giresun Müftülüğü