Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağış kampanyalarına 35 kez kan bağışı yapan Mardin Midyat İlçe Müftülüğü Şoförü İzzettin Akıncı’ya altın madalya ve beratını İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz ve Kızılay Midyat Şube Başkanı Murat Aykat takdim etti.

"Hastalara şifa kaynağı oldu"

Büyük bir yardımseverlik örneği gösteren Akıncı, 35 ünite kan vererek hastalara şifa kaynağı oldu. Bu örnek davranışına kayıtsız kalmayan Türk Kızılay’ı kendisine altın madalya hediye ederek onurlandırdı. Bu örnek davranışı ile Türk Kızılay’ının Seçkin bağışçıları arasında ismini yazdıran Akıncı, öylesine güzel bir sosyal sorumluluk kervanında isminin geçmesinden ötürü çok mutlu ve huzurlu olduğunu ifade etti. Herkesi kan bağışı yapmak konusunda daha duyarlı olmaya davet etti. Ayrıca kendisini kan bağışlarından dolayı ödüllendiren Türk Kızılay’ına  ve yetkililerine teşekkür etti.

kızılay-aldın-madalya-mardin-22

İlçe Müftüsü Bulunmaz ise "Kan ihtiyacı hemen herkesin hayatının bir noktasında ihtiyaç duyabileceği bir durumdur. Bu bilinçle hareken eden Akıncı’ya Diyanet camiası ve şahsım adına teşekkür ediyor tüm personelimizin kan bağışı kampanyalarına gereken hassasiyeti göstermelerini temenni ediyorum." dedi.

"Kanın tek kaynağı insandır"

Kızılay İlçe Başkanı Aykat, da "Kanın tek kaynağı insandır. Bu hayati sıvının başka bir muadili yoktur. Bu yüzden kan bağışlamak, hayat kurtarmakla eş değer tutulur. Bir damla kan bin damla umut olur hastalara. Hiç tanımadığınız insanlara kan bağışlayarak derman olabilir, hatta kan bağışlayarak kendi sağlığınızı da koruyabilirsiniz. İzzettin beye bu hassasiyetinden dolayı çok teşekkür eder sağlıklı ve mutlu bir hayat diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Ödül takdiminde Kan bağışçısı Kazanım Uzmanı Mehmet Aka’da hazır bulundu.

           

Editör: Ömer Ceylan