Bilecik İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” münasebetiyle "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans düzenlendi.

Konferansa Tarihçi Yazar Mustafa Turan konuşmacı olarak katıldı.

Turan-Milletimiz-din-gönüllülerimizi-baş-tacı-yapmıştır03

Kayıboyu Camii Toplantı Salonu’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış konuşmasında İl Müftüsü Ali Erhun, “İki günü bir olan zarardadır prensibi ile durmadan çalışmamız gerekiyor. Günümüz insanının vahyin müjdesine İslam’ın nuruna en çok ihtiyacı olduğu dönemdeyiz. Görevli ya da emekli fark etmeksizin vatandaşlarımızı İslam, vahiy ve Efendimiz’in güzel ahlakıyla buluşturmak omuzlarımızdaki en şerefli vazifedir.” dedi.

Turan-Milletimiz-din-gönüllülerimizi-baş-tacı-yapmıştır02

Ardından konuşan Yazar Mustafa Turan ise, “Bizim medeniyetimiz, sohbet medeniyetidir. Sohbetler kalp tarlalarımız yağmurlarıdır. Söz, tohumdur. Söz tohumunu sohbet yağmurlarıyla sulayınca tarlalarımızda gül yetişir. Gül de Efendimiz’in sembolüdür.” diye konuştu.

Diyanet camiası ile buluşmanın büyük bir şeref olduğunun altını çizen Turan, “Bizler din gönüllülerimizin arkasında eğiliriz ve gerekirse önlerinde de eğiliriz. Bizim milletimiz, din gönüllülerimizi önder ve başının tacı yapmıştır. Çünkü sizler efendimizin mihrabının emanetçisisiniz. Sizler, gönüller fatihisiniz. Efendimiz ise gönüllerin baş fatihidir. Efendimizin terbiyesinden geçen Müslümanlar Endülüs’te, Afrika’da, Asya’da ve gittikleri her yerde gönüller fethettiler. Bugün bu fetih görevi Diyanetimizin elindedir.” şeklinde konuştu.

Editör: Ammar Esenkal