Tüm yurtta Mehmetçik ve Filistin için sabah namazında dua edildi Foto Galeri: Tüm yurtta Mehmetçik ve Filistin için sabah namazında dua edildi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ordu Yalı Camii’nde "Mazlumlara Dua, Filistin’e Vefa" Sabah Namazı Buluşması'na katıldı. Sabah namazını kıldıran Başkan Erbaş, ardından camideki cemaate hitap etti.

Vatanın her yerinde bütün camilerde sabah namazı buluşması yapıldığını belirten Başkan Erbaş, "Şehitler için, mazlumlar için, terör mücadelesinde şehit olan güvenlik kuvvetleri, askerlerimiz, polislerimiz başta olmak üzere uzun zamandan beri büyük bir zulüm altında olan Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa Müslümanlarına ve şehitler için okunan binlerce hatmi şerifin duasını yapmak üzere bu cuma sabahı bütün camilerde toplandık." diye konuştu.

Dünyanın kurulmasından, ilk insan ve ilk peygamber Hazreti Adem Aleyhisselam'dan itibaren hak ve batıl mücadelesinin devam ettiğini ifade eden Erbaş, bundan sonra da kıyamete kadar devam edeceğini söyledi.

Önemli olanın insanların hak tarafında yer alması olduğunu dile getiren Erbaş, "Peygamberlerin getirmiş olduğu hak dinin adı İslam'dır. İslam'ın ilkelerinin yer aldığı hak cephesinde bulunanlar Cenabıhakkın rızasına uygun yerde bulunmuş demektir. Onun için biz diyoruz ki Allah'ın yarattığı bütün kullar onun gönderdiği Peygamberlerin izinde olsunlar." ifadelerini kullandı.

"Şanlı ordumuz ülkemizin sınırlarının içerisinde ve ötesinde büyük bir mücadele veriyor"

Prof. Dr. Erbaş, Allah'ın nurunu söndürmek isteyen insanların hep olduğunu ve bugün de var olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Dün çeşitli cephelerde dedelerimiz mücadele ettiler. Dinimiz için, ezanımız için, bayrağımız için mücadele ettiler. Bizim köyümüzden 80 kişi gitmiş, 6 kişi dönmüş. Diğerleri şehit. Çanakkale'den Yemen'e, Sarıkamış'tan Maraş'a, Antep'e her yer düşmanlar tarafından işgal edilmeye çalışılmış. Ama ecdadımız Anadolu'yu onlara mezar etmiş. Bugün de şanlı ordumuz ülkemizin sınırlarının içerisinde ve ötesinde büyük bir mücadele veriyor. Teröristlere ve teröristleri destekleyen düşmanlara karşı ordumuz mücadele veriyor."

"Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altında"

Erbaş, aynı mücadelenin Kudüs ve Filistin'de verildiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Barışın yurdu diye Hazreti Ömer zamanından beri isimlendirilen, ismini asırlar boyunca Müslümanlar sayesinde taşıyan Kudüs, Filistin büyük bir zulüm altında. Bu zulmün ortadan kalkması için bütün Müslümanların güç birliği yapması lazım. Tek yumruk olması lazım. Bizler Türk milleti olarak, düşüncesi farklı olabilir. Ama öteden beri Kudüs deyince hep kalbimiz başka atmıştır. Filistin deyince oradaki Peygamberler gözümüzün önüne gelmiştir. Duyarsız olmak mümkün mü.? Bir Müslüman olarak Kudüs ve Filistin denince orada yapılan zulümleri görmemek mümkün mü. Bugün bu farkındalığı oluşturmak, zulmün son bulması, mazlum insanların ölmemesi hem şehit olan askerlerin hem de Kudüs ve Filistin'de şehit olan kardeşlerimiz için dua yapmak üzere tüm camilerde toplandık. Müminlerin ne kadar bir ve beraber olması gerektiğini hatırlatmak isterim. Allah'ın kitabının izinde ve resulünün sünnetinin izinde bütün Müslümanlar olarak yer yüzünde 2 milyar civarında Müslümanlar olarak yürümek Efendimiz aleyhissalatu vesselamın vasiyetini yerine getirmek anlamına gelir. Allah için, namus için, vatan için, İslam için, bayrak için, ezan için ve tüm şehitler için amin seslerimiz yükselsin."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, konuşmasının ardından dua etti.

Programa, Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler de katıldı.

Sakarya

Sakarya'da Diyanet İşleri Başkanlığının "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" sabah namazı buluşması kapsamında Adapazarı Orhan Cami'de vatandaşlar bir araya geldi.

Fetih suresi okunan programın ardından sabah namazı kılındı.

Namazın ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık, terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti.

Zonguldak

"Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" programında Karadeniz Ereğli ilçesindeki Kepez Tepe Camii'nde vatandaşlar bir araya geldi.

Terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybeden siviller için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Ayrıca, kentteki camilerde sala okundu.

Karabük

Karabük'te de "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" sabah namazı buluşması için vatandaşlar, 100. Yıl Pazaryeri Camii'ne geldi.

Programda terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybeden siviller için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. 

Kocaeli

Kocaeli'de tarihi Orhan, Fevziye ve Yeni Cuma camileri başta olmak üzere kentteki camilerde vatandaşlar, "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" sabah namazı buluşmasında bir araya geldi.

Fevziye Camii'nde İl Müftüsü Sinan Cihan'ın da katıldığı programda, terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybeden siviller için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Bolu

Bolu'da tarihi Yıldırım Bayezid Cami başta olmak kentteki camilerde "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" sabah namazı buluşması gerçekleştirildi.

Programda, terör örgütlerine karşı düzenlenen operasyonlarda şehit olan Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybeden siviller için Kur'an-ı Kerim okunarak dua edildi.

Hatay

Hatay'ın Erzin ilçesinde, "Mazlumlara Dua Filistin'e Vefa" sabah namazı buluşması kapsamında vatandaşlar Erzin Merkez Camii'nde bir araya geldi.

Terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda şehit olan Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybeden siviller için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Edirne

Edirne'de vatandaşlar başta Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camileri olmak üzere kentteki camilerde sabah namazı için saf tuttu.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu Eski Cami'de vatandaşlarla namaz kıldı.

Namazın ardından terör örgütlerine karşı güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda şehit olan Mehmetçikler ve İsrail'in saldırılarında Filistin'de hayatını kaybeden siviller için dua edildi.

Başoğlu, İsrail tarafından Gazze'de katliam yapıldığını söyledi.

Tüm Müslümanların Filistin'deki kardeşleri için dua ettiğini belirten Başoğlu, "Dünyanın neresinde bir mazlum varsa neresinde bir gözyaşı varsa Müslümanlar olarak dualarımızla onlara destek vermek istedik." dedi.

- Kırklareli ve Tekirdağ

Kırklareli'nde de Hızırbey Camii başta olmak üzere kentteki tüm camilerde Mehmetçik ve Filistin için dua edildi.

Kentteki camilerde "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" programı kapsamında namaz öncesi Fetih Suresi okundu.

İl Müftüsü Yusuf Eviş'in sabah namazını kıldırmasının ardından, Mehmetçiğin yurt içi ve yurt dışında terör örgütlerine yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda başarılı olması için dua edildi.

İşgalci İsrail'in Filistin'e uyguladığı abluka ve saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlar ile yaralanan vatandaşların şifa bulması, Kudüs başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin huzur ve sükun olması için vatandaşlar ellerini semaya açtı.

Tekirdağ Orta Camii'de de vatandaşlar sabah namazı için saf tuttu.

Namazın ardından Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, şehitler ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti.

İstanbul

İstanbul'da Fatih Camii başta olmak üzere İstanbul'daki camilere sabah namazını kılmak üzere gelen vatandaşlar Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti.

Sabah namazında "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" buluşması kapsamında Fatih Camii'ne gelen vatandaşlar, Mehmetçik ve Filistin'de hayatını kaybedenler için dua etti.

İzmir

İşgalci İsrail'in Filistin'deki saldırıları sonucu hayatını kaybedenler için İzmir'deki camilerde dua edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Mazlumlara Dua, Filistin'e Vefa" sabah namazı buluşması kapsamında Konak'taki Hisar Camii'nde program düzenlendi.

Camide saf tutan vatandaşlar sabah namazını kıldı, ardından Kuran-ı Kerim okundu.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü İbrahim Ceyhan tarafından Filistin'de hayatını kaybeden siviller ve Mehmetçik için dua edildi.

Gümüşhane

Merkez Kemaliye Camii’nde sabah namazı öncesinde okunan Fetih suresi yapılan tesbihatlar ve hatimlerin duası İl Müftüsü Hüseyin Gün tarafından yapıldı.

Müftü Gün, "Şehitler için, mazlumlar için, terör mücadelesinde şehit olan güvenlik kuvvetleri, askerlerimiz, polislerimiz başta olmak üzere uzun zamandan beri büyük bir zulüm altında olan Kudüs, Filistin, Mescid-i Aksa Müslümanlarına ve şehitler için okunan binlerce hatmi şerifin duasını yapmak üzere bu cuma sabahı bütün camilerde toplandık." diye konuştu.

gümüşhane-22-3

Editör: Ömer Ceylan