Vakfıkebir Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursunda hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 36 öğrenci için icazet merasimi gerçekleştirildi.
Vakfıkebir Sabri Bahadır Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Trabzon İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, Vakfıkebir Kaymakamı Kadir Ulusoy, Vakfıkebir Belediye Başkan Vekili, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, hafızların aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program, Merkez Yeni Camii Müezzin-Kayyımı Hafız Muhammet Saka’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Vakfıkebir İlçe Müftüsü Şükür Küçük açış konuşmasını gerçekleştirdi. Hafızlık eğitiminin önemine değinen Müftü Küçük, hafızları, ailelerini ve eğitimlerinde emeği bulunan Kur’an kursu öğreticilerini tebrik ederek programa katılan davetlilere teşekkür etti.
Vakfıkebir Kaymakamı Kadir Ulusoy da salonu dolduran davetlilere hitaben bir selamlama konuşması yaptı. Hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik eden Kaymakam Ulusoy, Kur’an-ı Kerim’i ezberlemenin büyük bir emek ve azim gerektirdiğini belirterek hafızlara bundan sonraki eğitim hayatlarında başarılar diledi.
Programın devamında Trabzon İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek, davetlilere hitaben bir konferans verdi. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin, ezberlemenin, anlamanın ve hayatın her alanında rehber edinmenin önemini anlatan İl Müftüsü Çiçek, hafızlığın büyük bir şeref olduğu kadar önemli bir sorumluluk da taşıdığını ifade etti.
Merasim; hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetleri, ilahi ve kasidelerin okunması, icazet belgeleri ile çeşitli hediyelerin takdim edilmesi ve yapılan duanın ardından sona erdi.
Next





