Tokyo Camii Enstitüsü yararına düzenlenen Türk Devletleri Kültür Festivaline Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan Büyükelçilikleri de katkı sağladı.

Festivalde kurulan stantlarda, kültürel eşyaların tanıtımının yanı sıra Türk devletlerinin lezzetleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

tokyo-cami-kültür-festivali-22

Türk Devletleri Büyükelçilerinin de ziyaret ettiği festivale ilişkin Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen, "Soydaşlarımız bu festival aracılığıyla kültürlerimizi ve birliğimizi tanıtıyorlar. Türk devletleri olarak dünyadaki gücümüzün ve etkimizin vurgulanmasına vesile oluyorlar. Katkıları dolayısıyla hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum." dedi.

tokyo-cami-kültür-festivali-33

Azerbaycan’ın Tokyo Büyükelçisi Gürsel İsmailzade ise "Japonların Türk dünyasını tanımasına rağmen daha da yakından tanıması gerek. Bizlerin Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan Devletleri olarak kardeş olduğumuzu her daim Japonlara vurgulamalıyız." diye konuştu.

Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas da Türk Devletleri Kültür Festivalinin, Türk Devletlerini ve kültürlerini Japonlara tanıtmak maksadıyla gerçekleştirildiğini, festivale Türk devletleri vatandaşlarının yanı sıra Japonların da yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Festivale katılan Japonya vatandaşı Fukuda Aki, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı bulduğunu bununla birlikte Tokyo Camiinde düzenlenen ziyaret turuna da katılarak İslam dini ve kültürü ile de önemli bilgiler öğrendiğini dile getirdi.

Editör: Ömer Ceylan