Tokat İl Müftülüğü Göç ve Manevi Destek Koordinatörlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın ve Gençlik Kolları Tokat Şubesi, “Kardeşimin Yanındayım” sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle temin edilen 40 ton un, 26 ton kömür, 5 yüz mont, bot, çorap, elbise ve nakdi yardımı taşıyan tırlar İdlib'e ulaştı.

Yardımlar Tokat İl Müftülüğü Göç ve Manevi Destek Koordinatörü Mehmet Emin Kılıç ve Türkiye Diyanet Vakfı Tokat Şube Temsilcisi Ünal Satıcıoğlu koordinesinde gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Yardım faaliyeti sonrası açıklamalarda bulunan Göç ve Manevi Destek Koordinatörü Kılıç, "Mazlumun, garip gurabanın yanında yer almak bizim varlık sebeplerimizden birisidir. Bizim milletimiz mazluma ve çeşitli afetlere maruz kalmış insanlara sınırların sadece içerisinde değil sınırlarımızın ötesinde de tarih boyunca sahip çıkarak ayakta kalmıştır ve onların duasını almıştır. İşte geçmişten gelen bu kültürümüzü Tokat İl Müftülüğünce yardım kampanyası düzenleyerek devam ettirmek, İdlib'deki kardeşlerimizin yaralarını sarmak, eksikliklerini ufak da olsun gidermek istedik. Tokatlı vatandaşlarımız da sağ olsunlar bu çağrımıza yoğun ilgi gösterdi. Yardımları ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırdık. Rabbim katkı sağlayan, destek olan herkesten razı olsun." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan