Tokat İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü ve Alipaşa Camii Görevlileri tarafından düzenlenen iftar programında, Filistin, Çat, Somali, Irak ve Suriye'den gelen öğrenciler bir araya geldi.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, İl Müftüsü Esat Yapıcı, Amasya İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır'ın da katıldığı programda, farklı kültürlerden gelen öğrenciler Ramazan ayının manevi atmosferini paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.

Vali Numan Hatipoğlu, yaptığı konuşmada öğrencilere hitaben, "Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. Burada eğitim gören ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen siz değerli kardeşlerimiz, buradan gittiğiniz zaman kurduğunuz bu dostluklarla kardeşlik köprüleri kuracaksınız. Farklı kültürleri ve inançları birbirimize saygıyla anlamak ve hoşgörüyle yaklaşmak, bu coğrafyanın insanlarına has bir fazilettir. Bu güzel atmosferi oluşturan Alipaşa Camii görevlilerimize de teşekkür ediyorum." dedi.

İl Müftüsü Esat Yapıcı da programa katılan öğrencilere ve programı tertip eden Alipaşa Camii görevilerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Söz alan öğrenciler ise, iftar programında bir araya gelmenin mutluluğunu dile getirerek emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Akşam namazının eda edilmesinin ardından program sona erdi.

Editör: Mehmet Öztürk