Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla başlatılan "Evliliğe İlk Adım, Huzurlu Aile Güçlü Toplum Güvenli Gelecek" projesi kapsamında il ve ilçe müftülükleri seminerler düzenliyor.

Bu kapsamda Tokat İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, yeni evlenen ve evlilik hazırlığında olan çiftlere yönelik "Evliliğe İlk Adım" semineri düzenledi.

Dört hafta boyunca devam eden seminerde; "Aile İçi İletişim", "Yuvamız Merhamet Ocağı Olsun", "Nikah ve Sorumlulukları", "Evlilikle Büyüyen Ailem", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Çocukla Şenlenen Yuvalar", "Çevre Bilinci ve Tüketim Ahlakı" ile "Evlilik, Ahirete Uzanan Birliktelik" konuları ele alındı.

Seminerin kapanış programında çiftlerle bir araya gelen İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, “Diyanet İşleri Başkanlığımız aileye yönelik bir dizi çalışma yürütmektedir. Aileye yönelik hizmetler kapsamında Müftülüğümüz bünyesinde Aile ve Dini Rehberlik Merkezi (ADRM) yer almaktadır.” dedi.

Kur’an-ı Kerim'den ayetlerle eşler arası sevgi ve muhabbetin önemini vurgulayan Müftü Pamuklu, “Evliliklerini ayette buyrulan temeller üzerine inşa eden eşler, sadece bu dünyada değil ahirette de huzur ve saadete kavuşacak, birbirlerini cennete taşıyacaklardır. Geçinmek için eşler birbirlerine değer ve destek vermelidir. Sevgi, saygı ve muhabbetle davranmalıdır. Özellikle ailede helal lokma bilincine özen göstermelidir. Evlilikte bazen sorunlar olabilir. Ancak sorunlarıyla baş edebilen ve onları çözebilen aileler, mutlu olabilir.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda seminere katılan çiftlere katılım belgeleri ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından evlilik seti takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan