Tokat İl Müftülüğü din görevlilerine yönelik eğitimlerini sürdürüyor.

Bu kapsamda İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde "Türk İşaret Dili Kursu" düzenlendi.

Sümbül Baba Tekkesi'nde düzenlenen ve Zehra Gencer tarafından verilen kursa imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

İşaret Dili Kursu'nun, etkili din hizmeti sunulması noktasında büyük önem arz ettiğini belirten İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız huzur evlerinde, sevgi evlerinde, öğrenci yurtlarında ve birçok alanda çalışmalar yürütmektedir. Personelimizin gayretle aldığı bu kurslar sayesinde o kurumlardaki vatandaşlarımıza etkili bir din hizmeti sunuyoruz. Amacımız mihrapta imam, minberde hatip, minarede müezzin, kürsüde vaiz olan bütün hocalarımızın insan olan her yere ulaşmasıdır. Sizler bu dili öğrenerek Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından engelli kardeşlerimizin ne kadar önemsendiğini, değer verildiğini gösterdiniz." dedi.

İl Müftülüğü tarafından engellilere yönelik Kur'an eğitimlerinin ve Karşıyaka Gazi Osman Paşa Camii'nde işaret dili ile hutbe tercümesinin devam ettiğini hatırlatan Müftü Pamuklu, kurs sonunda başarılı olan din görevlilerinin bu alanda hizmet vereceğini söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan