Tokat İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Tokat Şubesi iş birliğinde Ramazan'a özel “Kap’tan Kalbe” ve “30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta” adlı projeler hayata geçirildi.

Adı geçen projeler kapsamında hazırlanan erzaklar, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, Müftülük personeli ve TDV gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. 

“Kap’tan Kalbe” projesi kapsamında Müftülük yemekhanesinde hazırlanan iftar ve sahur yemekleri, ihtiyaç sahibi, kimsesiz, yardıma muhtaç ve mülteciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişiye ikram ediliyor.

“30 Ramazan Ekmeğin Tadı Paylaşmakta” projesi kapsamında ise ihtiyaç sahibi ailelere günlük 2 bin pide dağıtılıyor.

İftar ve sahur yemeklerinin hazırlandığı Müftülük yemekhanesini ziyaret eden Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, "Her zaman olduğu gibi Ramazan ayında da vatandaşlarımızın yanındayız. Bu çalışmada emeği geçen başta İl Müftümüz olmak üzere Kur’an kursu hocalarımıza, imamlarımıza, öğrencilerimize, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum." dedi. 

Projelere dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ise şunları kaydetti:

“Ramazan ayı birlik, beraberlik ve yardımlaşma ayıdır. Bizler de bu bağlamda Tokat İl Müftülüğü olarak hazırladığımız projeleri hayata geçirerek ihtiyaç sahibi ailelere ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu sene üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz 'Kap’tan Kalbe' projesi ile daha önce 150 haneye ulaşırken, bugün itibarıyla 450 haneye, yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibine ulaşıyoruz ve her geçen gün de ulaştığımız kişi sayısı artmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi aileleri din görevlilerimiz, Kur’an kursu öğreticilerimiz ve TDV gönüllülerimiz sayesinde bizzat yerinde ziyaret ederek tespit ediyoruz. Ayrıca projelerimizi Tokat Valiliği, Tokat Belediye Başkanlığı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Tokat İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Dolayısıyla Müftülüğümüze bağışta bulunan hayırseverlerimizin emanetlerini sağlıklı bir şekilde yerlerine ulaştırıyoruz. Tamamen gönüllü olarak yürüttüğümüz bu projelerimize destek veren başta Tokat Valimiz Balcı’ya, yurt içinden ve yurt dışından yardımlarını bizlere ulaştıran hayırseverlerimize, din görevlilerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize ve TDV gönüllülerine teşekkür ediyoruz.”

Editör: Mehmet Çalışkan