Niksar İlçe Müftülüğüne bağlı Gülebi Mahallesi Esentepe Camii İmam Hatibi İslam Yılmaz, imkansızlıktan dolayı yarım bıraktığı hafızlık eğitimini tamamlayarak belgesini aldı.

Görevi esnasında hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan İmam Hatip İslam Yılmaz, “Hafızlık Belgesi”ni İlçe Müftüsü İlhami Şahin’in elinden aldı.

İlçe Müftüsü Şahin, “Hocamızın gayretinden dolayı kendisini tebrik ediyorum. Hocamızın bu gayreti bizler ve din görevlilerimiz için çok güzel bir örnek oldu. Hepimiz, benden geçti, ben artık ezberleyemem dememeliyiz, demek ki istenince Allah’ın yardımıyla oluyor. Tekrardan hocamızı tebrik ediyor başarılarının devamını temenni ediyorum.” dedi.

İmam Hatip Yılmaz ise, “8 yıldır din görevlisi olarak görev yapmaktayım. Okul yıllarından itibaren içimde bir özlem olarak kalan şartlar gereği hafızlık eğitimimi tamamlayamadım. Ancak görev aldıktan sonra hafızlığımı tamamlayacağım dedim. Ailemin de desteğiyle çalışmalara başladım. Geçtiğimiz günlerde yapılan hafızlık tespit sınavına girerek hafızlık belgemi aldım. Rabbime şükürler olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan