Tokat İl Müftülüğünce personele yönelik "Manevi Değerler Perspektifinde Sosyal Sorumluluk Proje Yönetimi Eğitici Eğitimi Semineri" düzenlendi.

Din Hizmetleri Uzmanı Mehmet Emin Kılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Diyanet İşleri Başkanlığımız, proje hazırlama konusuna önem vermekte ve hazırlanan projeleri hayata geçirme noktasında her zaman bizlere yardımcı olmaktadır. Bu eğitim sayesinde personelimiz kurallarına uygun olarak ‘Proje nasıl hazırlanır ve devamında neler yapılması gerekir?’ gibi birçok konuda bilgi sahibi olacak. Hazırlayacağımız bu projelerle bir insanın dahi hayatına dokunarak onların mutluluğunu ve gelişimlerini görmek bizleri de mutlu edecektir." dedi.

Seminere konuşmacı olarak katılan Düzce Müftülüğü Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu; proje nedir, nasıl yazılır, aşamaları nelerdir, proje hazırlama noktasında dikkat edilmesi gereken konular nelerdir gibi başlıklar altında katılımcılara bilgil verdi.

Seminerin son aşamasında ise katılımcılar 18 gruba ayrılarak her bir grup kurallarına uygun şekilde 18 farklı proje hazırladı.

Seminer sonunda katılımcılara sertifika verildi.

Seminere İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, İl Müftü yardımcıları, Müftülük personeli, il ve ilçe vaizleri, imam hatipler, müezzin kayyımlar ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı

Editör: Mehmet Çalışkan