Reşadiye İlçe Müftülüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla gençlere yönelik bir dizi program düzenledi.

Bu kapsamda ilçe merkezinde bulunan okullarda eğitim öğretim gören öğrencilere yönelik düzenlenen programda, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Ali Özdemir "Günümüzde Gençlik Sorunları ve Çözüm Önerileri" konulu konferans verdi. 

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa İlçe Kaymakamı Murat Mete, İlçe Müftüsü Necmettin Saydan, daire amirleri, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın akabinde, Reşadiye Fen Lisesi öğrencisi Fatih Öter’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. 

İlçe Müftüsü Necmettin Saydan programda yaptığı konuşmada,  Hz. Peygamber’in (s.a.s.) örnek ahlakından bahsederek onun gençlerle olan iletişimini, gençlere verdiği değeri sahabe hayatlarından örneklerle anlattı. 

Öte yandan Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında müftülük tarafından oluşturulan heyetler, ilçe merkezinde okulları ziyaret ederek Mevlid-i Nebi Haftası hakkında bilgilendirmelerde bulundu ve öğrencilere kitap hediye etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan