Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun tüm kesimlerine yönelik din hizmeti sunuyor. 

İl ve ilçe müftülükleri, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde engelli bireylere yönelik eğitim faaliyetleri düzenliyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Tokat Müftülüğü, görme engelli vatandaşlara daha iyi din hizmeti sunmak amacıyla personele yönelik "Braille Alfabesi Kursu" açtı.

İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan kursta din görevlileri, 142 saatlik "Braille Alfabesi" eğitimini başarıyla tamamladı.

"Braille Alfabesi ile Dini Kavramlar Öğreticiliği" kursunu başarıyla tamamlayan din görevlileri için "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Din görevlilerini tebrik eden İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Tokat Müftülüğü olarak engelli vatandaşlarımızın Kur'an-ı Kerim'i daha rahat öğrenmeleri için kadın ve erkeklere yönelik kurslarımız devam etmektedir. İlimizde Braille alfabesi ile Kur'an-ı Kerim eğitimi veren kurslarımız açılacak. Bu alana gönül vermiş ve engelli kardeşlerimizin Kur'an-ı Kerim'i kendi dillerince öğrenmelerini sağlayacak görevlilerimizi bu kurslara katılım göstermeye davet ediyorum. Personelimize bu kursları veren Görme Engelliler Okulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni İbrahim Koç'a çok teşekkür ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan