Reşadiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen program, selanın ardından saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Necmettin Saydan yaptı.

Ardından Güldane Hatun 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu öğrencileri İstiklal Marşı’nı seslendirdi.

“Kışlalar doldu bugün” adlı türkünün seslendirilmesinin ardından Tarihçi-Yazar Mustafa Turan, "Bir Milletin Yeniden Dirilişi, Destanlaşan Çanakkale" başlıklı konferansını sundu.

“Tarihimizde birçok zafer olduğunu, fakat Çanakkale Zaferi’nin çok başka bir öneme sahip olduğunu” belirten Turan, defalarca Çanakkale’ye gittiğini belirterek gençlere Çanakkale’yi ziyaret etmeleri çağrısında bulundu.

Tarihçi ve Yazar Mustafa Turan, Çanakkale Zaferi’nin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini belirterek sözlerini sonlandırdı.

Reşadiye İlçe Müftülüğünce düzenlenen konferansa Kaymakam Murat Mete, İlçe Müftüsü Necmettin Saydan, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğretmenler, Kur'an kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın ardından İlçe Müftülüğünce lise öğrencileri arasında düzenlenen "Çanakkale Şehitlerine" şiirini okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan