Almus İlçe Müftülüğüne bağlı Fatımatü'z-Zehra Kız Kur’an Kursu ve Aliyyül Murtaza Erkek Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Fatımatü'z-Zehra Kız Kur'an Kursu Konferans Salonu'nda düzenlenen merasime Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Belediye Başkanı Av.Eyüp Eroğlu, kurum amirleri ve siyasilerle hafızlar ve aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu ve Almus Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan'ın konuşmaları ile devam etti.

- Huzura kavuşmak isteyen Kur'an okumayı ihmal etmesin

Konuşmasında hafızlığın önemine dikkati çeken İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Hafızlık, Allah'ın insana verdiği en büyük nimetlerden bir tanesidir. Kur'an'ın tamamını akla yerleştirmek, kalbe nakşetmektir. Canlı bir Mushaf haline gelmektir. Kur'an; hakkı, hakikati, ilmi, irfanı, edebi, hikmeti, adaleti, merhameti, ahde vefayı, iyi kul olmayı öğretir. Bizler Kur'an-ı Kerim'e ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz de o kadar artacaktır. Kur'ansız hayatların ne durumda olduğunu çevremizde görüyoruz. Günümüzde yaşanan stres ve bunalımların en büyük sebebi Kur'an-ı Kerim okumamak, O'ndan uzaklaşmaktır. Bu problemin çözümü için her mümin Kur'an okumayı öğrenmeli, vaktinde Kur'an okumayı ihmal etmemelidir ki huzura kavuşsun. Rabbim ezberlediklerinizi hayatınıza tatbik etmeyi, daha nice başarılar elde etmeyi nasip eylesin. Başta aileleriniz olmak üzere, bu zamana kadar üzerinizde büyük emekleri olan hafızlık hocalarımıza, aşçısından temizlikçisine ve kursumuza her türlü maddi ve manevi desteğini esirgemeyen hayırsever iş adamı Hamdi Güler'e, hafızların yetişmesinde ve programın hazırlanmasında emeği olan personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca davetimize iştirak eden Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin ile Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç hocamıza da teşekkür ediyorum." dedi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in Kur'an-ı Kerim tilavet ettiği program, hafızların kısa sureleri okuması ile devam etti.

Program, Öğretim Görevlisi Yunus Yalçın'ın yaptığı duanın ardından hafızlara belge ve hediye takdimi ile sona erdi.

Program sonrası katılımcılara yemek ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan