"Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı" kapsamında Şarköy İlçe Müftülüğüne bağlı Gazi Süleyman Paşa Camii’nde Yaz Kur’an Kursu’na devam eden öğrencilere yönelik “Sağlıklı Yaşam” ve “Teknoloji Bağımlılığı” konulu seminerler düzenlendi.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Yaşar Özen tarafından verilen seminerlerde; "Bağımlılık nedir?", "Bağımlılık nasıl oluşur?", "Bağımlılar neler yaşar?", "Bağımlılığın zararları nelerdir?" gibi başlıkların yanı sıra beslenme, temizlik ve uyku konularına dikkat çekildi.

Sağlıklı beslenmenin ilk şartının doğru beslenmekten geçtiğini ifade eden Özen, sağlıklı olmak ve mikroplardan korunmak için temizliğe dikkat edilmesi gerektiğini belirterek sağlıklı olmak için güzel bir uykunun da önemli olduğunu dile getirdi.

Teknolojinin, bilgisayarın doğru kullanıldığında pek çok faydası olduğunu ancak aşırı kullanıldığında ciddi zararlar doğurabileceğini hatırlatan Özen, bilgisayar, cep telefonu ve tablet başında kalınan sürenin azaltılarak bisiklet sürmek, top oynamak ve düzenli spor yapmak gibi aktivitelere ağırlık verilmesi gerektiğini kaydetti.

Seminerler sonunda öğrencilere kitap hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan