Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından gençlere yönelik organize edilen "Yazımda Kardeşlik Var"  projesi kapsamında Tekirdağ’da gençlik yaz kampı gerçekleştiriliyor.

Tekirdağ Şehit Münür Alkan Uluslararası Anadolu İmam Hatip Lisesi kamp alanında gerçekleştirilen kampa 53 öğrenci katılıyor.

Kampta öğrenciler, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler derslerinin yanı sıra sosyal, kültürel ve eğitici aktiviteler gerçekleştiriyor.

Ayrıca gençlerin kamp süresince İstanbul'da Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi, Panorama Müzesi, Topkapı Müzesi gibi tarihi yerleri ziyaret etmesi planlanıyor.

Kampın açılışında konuşan İl Gençlik Koordinatörü Fatih Osmanoğlu, "Öğrencilerimiz de biz de kampımıza çok heyecanlı bir şekilde başladık. Amacımız, bu kamp sayesinde onlarla sıcak ve uzun sürecek bir dostluk ve kardeşlik kurmak. Tarihi ve kültürel mirasımıza şahitlik edecekleri gezimizle, sosyal ve sportif etkinliklerimizle, sıcak muhabbetimizle unutamayacakları, tadı damaklarında kalan bir kamp olmasını hedefliyoruz. Kampımıza yoğun ilgi gösterip yavrularını bizlere emanet eden tüm velilerimize, bu projeyi gerçekleştirmemiz için önümüzü açan Başkanlığımıza, bize okulumuzun bütün imkanlarını sunan okul idaresine ve bize her hususta destek olan Türkiye Diyanet Vakfımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan