Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye İzcilik Federasyonu arasında izcilik faaliyetlerini yaygınlaştırmak, Başkanlık personelini izci lideri olarak yetiştirmek, çocuk ve gençlere izcilik konusunda farkındalık kazandırmak amacıyla "İzcilik İş Birliği Protokolü" imzalanmıştı.

Bu kapsamda Süleymanpaşa İlçe Müftülüğünce din görevlilerine yönelik “İzcilik Tanıtım Semineri” düzenlendi.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere Karacakılavuz Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Diyanet İzci Sorumlusu Mücahit Demirkaya ve Türkiye İzcilik Federasyonu İl Temsilcisi Şaban Gümüş konuşmacı olarak katıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Selami Sayın, “Ülke geleceğinin teminatı olan çocuklarımız için ne yapsak azdır. Üzerinde yaşamaktan iftihar ettiğimiz, her karışı şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda, vatanın hangi noktasında olursak olalım, terimizin son damlasına kadar gençlerimiz için her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

İzciliğin gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi verdiğini belirten Demirkaya ise “İzcilik, gençlerin karakter ve fiziksel gelişimlerini destekleme amacı güden ve hiçbir ayırım gözetmeden herkese açık, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı uluslararası bir gençlik hareketidir.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan