Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden Ramazan Ayı İrşat faaliyetleri kapsamında Sorgun ilçesine giderek bir dizi programa katıldı.

İlçe Müftüsü İsa Yaykın'ı ziyaret eden Gülden, ilçedeki din hizmetleri hakkında bilgi aldı.

İftar öncesi sırasıyla Hz. Aişe Hafızlık Kız Kur'an Kursu, Medine Hafızlık Kız Kur'an Kursu ve Yusuf Yaman Erkek Hafızlık Kur’an Kursu'na giderek öğrenciler ile bir araya gelen Gülden, hafızlık eğitimi alan öğrencilerle sohbet etme fırsatı buldu.

Sorgun İlçe Müftülüğünce organize edilen İftar yemeğinde engelli vatandaşlarımız ve müftülük personeli ile biraraya gelen Gülden, katılımcılara hitap ederek "Ramazan Ayı ve Ahiret Bilinci" konusuna değindi. İftar programına Sorgun'lu hayır sever iş insanı Ahmet Şimşek'de katıldı.

Salih Paşa Camii'nde vaaz ve irşat

Teravih için Sorgun Merkez Salih Paşa Camii'ne giderek namaz öncesi sohbet eden İl Müftüsü  Ali Gülden, Ramazan Ayı'nın son günlerinde dikkat etmemiz gereken meselelere değinerek Kadir Gecesi’nin önemini anlattı. Namaz çıkışında ise cemaat ile müsafaha ve sohbet etti.

Din görevlileri ile buluşma

Teravih namazı sonrası Salih Paşa Camii sohbet odasında Din görevlileri ile biraraya gelerek sohbet eden sayın İl Müftüsü Gülden, Din görevlilerinin güncel konulara dair sorularını yanıtladı. Programlarını tamamlayan İl Müftüsü Gülden, Sorgun'da devam eden Din hizmetleri için İlçe Müftüsü İsa Yaykın'a teşekkür ederek ilçeden ayrıldı.

Editör: Mehmet Öztürk