Yozgat İl Müftüsü Ali Gülden Ramazan Ayı İrşat faaliyetleri kapsamında Çekerek ilçesine giderek bir dizi programa katıldı.

İlçe Müftüsü İsmail Çelik'i ziyaret eden Gülden, ilçedeki din hizmetleri hakkında bilgi aldı.

Teravih namazını Merkez Tevhid Camii'nde kılan İl Müftüsü Gülden namaza yoğun katılım gösteren gençler ile sohbet ederek gençleri tebrik etti. Namaz öncesi va’z ve sohbette bulunan Gülden "Ramazan Ayı ve Ahiret Bilinci" konusuna değindi. 

- Gençler ile buluşma

Tevhid Camii bünyesindeki Diyanet Gençlik Merkezi'nde Teravih namazını müteakip gençler ile bir araya gelen İl Müftüsü Gülden, gençlere İslam’da Mekke, Kudüs, İstanbul üzerinden şehir bilinci ve Kabe ile Mescid-i Aksa bağlamında kutsal mekan bilici üzerine sohbet etti.

- Kitap Kafe'de Din görevlileri buluşması

İl Müftüsü  Ali Gülden gençler ile buluşmasının akabinde Tevhid Camii'ndeki Kitap Kafe'de Din Görevlileri ile buluştu. İlçede görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar ile hasbihal eden İl Müftüsü Gülden kendisine sorulan güncel sorulara da cevap verdi.

İlçedeki programlarını tamamlayan Gülden, devam eden din hizmetleri sebebiyle İlçe Müftüsü İsmail Çelik'e teşekkür ederek Çekerek'ten ayrıldı.

Editör: Mehmet Öztürk