Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

İl Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde öğrencilere dini ve ahlaki değerlerin yanı sıra el sanatı eğitimleri veriliyor. 

Etkinliklerde el işçiliğiyle yapılan ürünler, çeşitli kermeslerde sergileniyor.

Ürünlerden elde edilen gelirler, afet bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Kur'an kurslarına gönderiliyor.

"Genç Atölye" projesi hakkında bilgi veren Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Vaiz Şule Karayaka, "Gençlik Merkezimizde 'Genç Atölye' adıyla çalışma başlattık. Bu projeye başlarken evlerde kullanılmayan el işi malzemelerini toplayarak yola çıktık. Bu anlamda atölyemiz aynı zamanda bir geri dönüşüm projesi. Gönüllü gençlerden oluşan atölyemizde duvar süsleri, ponpon ayıcık ve anahtarlıklar, bileklikler, bez çanta boyama ve makrome örgü çantalar, keçe cüzdan, mumluk, kumbara ve tokalar, takı tasarım, telefon askılıkları gibi birçok ürün gönüllü gençler tarafından keyifle ve ustalıkla işleniyor." dedi.

Gençlik Koordinatörlüğü üyesi Vaiz Fatma Karaduman ise "Genç Atölye, gençlik ve üretmek temeli üzerine kurulmuş bir atölyedir. Burada usta da çırak da gençlerden oluşuyor. Her hafta bir kaç genç üretecekleri ürün üzerinde çalışıyor, bizler de eksik malzemeleri tedarik ediyoruz. Tecrübeli bir grup genç, diğer gençlere üretim konusunda kaptanlık yapıyor. Gençler planlıyor, tasarlıyor ve üretiyor. Daha sonra bunları satıp ücretlerini ihtiyaç sahibi Kur'an kursları başta olmak üzere Filistin'e ve afet bölgelerine ulaştırıyoruz." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan