Sinop İl Müftülüğünün davetlisi olarak Sinop’a gelen Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin, Kur’an kursu öğreticileriyle ayrıca görüşerek Kur’an eğitimi ve öneminden bahsetti.

Program Boyabat Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Halil İbrahim Kolsuz’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

Kur’an kursu öğreticilerine “Hoş geldiniz.” diyen Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Yaptığımız Kur’an hizmeti Resulüllah Efendimizin (s.a.s.) miras bıraktığı vazifelerden biridir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde vazifelerimizi yerine getirmemiz gerekmektedir.” şeklinde konuştu. 

Müftü Çelik’in açış ve selamlama konuşmasından sonra kürsüye gelen Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin öğreticilere hitaben yaptığı konuşmada: “Yaptığınız vazife çok ulvi bir vazifedir. Bu vazifeyi yerine getirirken çocuklarımızın, öğrencilerimizin durumlarını hâlet-i ruhiyelerini iyi izleyerek ona göre davranmamız; öğrencilere vereceğimiz eğitimlerde başarıyı yakalamamıza sebep olacaktır.  Resulüllah Efendimizin (s.a.s.) Ashab-ı Suffe’de talebe okuturken onların her türlü müşkülatları ile ilgileniyordu. Bizler de öyle olmalıyız ki öğrencilerimizin herhangi bir sıkıntıları olduğu zaman müracaat merkezi olup onlara yol gösterici olmamız gerekmektedir. Öğrencilerimize her türlü ibadetlerimiz, giyim kuşamlarımız, her türlü halimiz ile örnek olmamız gerekmektedir ki İslam’ın nasıl yaşanacağı konusunda öğrencilerimizin önünde rol model bizleriz.” ifadelerini kullandı. 
Öğrencilere hafızlık yaptırırken hangi metotların daha verimli olacağı üzerinde duran Egin, sözlerini şöyle tamamladı: “Kur’an kursu öğreticiliğinin emeğinin karşılığı, sabırla ve azami gayret göstererek meydana gelmektedir. Rabbim hepimizi muvaffak kılsın.”

Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman Egin’in konuşmasının ardından program sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan