Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Badminton Federasyonu ile imzaladığı protokollerle zenginleştirilen Yaz Kur’an Kursları bu yıl Sinop’ta Alaaddin Camii avlusunda gerçekleştirilen törenle başladı.

Açılış törenine Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, görevli İmam-Hatipler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Çocuklar, yaz Kur'an kursları boyunca artık bizim misafirimizsiniz. Sizlerin camimizin avlusuna girmesiyle birlikte bizler müftülük görevlileri olarak büyük sevinç duyuyoruz.” dedi.

Konuşmasında Yaz Kur’an Kurslarının çocukların kutsal değerlerini, dinimizin bize yüklediği vazife ve sorumlulukları öğrenmeleri için fırsat olduğunu dile getiren Çelik, “Okulların kapanması ile birlikte tatile dinlenmeye geçen yavrularımızın zihin dünyaları, ruh âlemleri âlemlerin yaratan yüce Rabbimizin kitabı Kur’an-ı Kerim ile buluşacak. 25 Haziran’da başlayan kurslar 17 Ağustos’a kadar devam edecek. Ayrıca Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından spor etkinlikleri kapsamında tenis masası, voleybol sahası gibi alanlar oluşturuldu. Bunlarla da kalmayıp yüzme havuzu, tekvando gibi etkinliklerle yaz Kur’an kurslarımıza ayrı bir heyecan katacağız.” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşmasının ardından çekilen hatıra fotoğrafı ile yaz Kur’an kursları açılış programı sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan