Sinop E Tipi Kapalı Cezaevinde gerçekleştirilen program Sinop İl Müftülüğü Cezaevi Vaizi Mustafa Ekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vaiz Bahadır Aydın ve Mehmet Hakan Camii İmam Hatibi Mustafa Baş’ın yönetiminde mahkûmlardan oluşan ilahi korosunun seslendirdiği ilahi ve kasideler, programa katılanlar tarafından büyük bir beğeni ile dinlendi.

Mevlid-i Nebi programında konuşan Sinop İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel, Peygamberimizin (s.a.s.) güzel ahlakına değinerek sözlerine şöyle devam etti:

“Peygamber Efendimizin (s.a.s.) en büyük özelliği merhametli oluşu idi. Onun merhameti insanları, hayvanları, bitkileri, hatta cansızları kuşatmıştır. Peygamberimiz (s.a.s.) gençlere de özel bir önem vermiştir. Bir hadis-i şeriflerinde hesap gününde arşın gölgesinde toplanacak yedi sınıftan birisi de ‘Neşe ve huzuru Rabbine ibadette arayan, O’na kulluk ederek tertemiz bir hayat içinde büyüyen gençtir.’ buyurmuşlardır.”

Öte yandan Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Sinop İl Müftülüğü tarafından, Sinop E Tipi kapalı Cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlülere yönelik yapılan “Dini Bilgiler Genel Kültür Bilgi Yarışması”nda dereceye girenler ödüllerini Cezaevi Müdürü Abdulhamit Denizci, İl Müftü Yardımcısı Kamil Tuncel ve kurum müdür yardımcılarından aldı.

Program, Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın’ın yaptığı dua ile sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan