Sincan Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sincan Şubesi iş birliğinde 15 Temmuz 2016 Şehitler Camii altında açılan çarşıda, hayırseverlerin bağışladığı çok sayıda gıda ve giyim malzemesi, ilçeye gelen depremzedelerin hizmetine sunuldu.

Temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu çarşıda gün boyu yoğunluk yaşanıyor.

sican-iyilik-çarsısı-33

Sincan Müftüsü ve TDV Sincan Şubesi Başkanı Mevlüt Topçu, çarşının 2017 yılında ihtiyaç sahibi vatandaşlar için açıldığını, ancak depremlerin ardından çarşının depremzedelere hizmet vermeye başladığını söyledi.

Çarşıda gıda, hijyen, giyim, ayakkabı ve tekstili ihtiyaçlarını karşıladıkları depremzedelere çeşitli ikramlarda da bulunduklarını belirten Topçu, depremden etkilenen vatandaşlara manevi destek sağladıklarını ifade etti.

10 binden fazla depremzedenin Sincan'daki yakınlarının yanına geldiğini bildiren Topçu, "Yaklaşık 2 bin vatandaşımızın gıda ve giyim ihtiyacını karşıladık. Eğer ihtiyaç duyarlarsa yine bunları karşılamanın çabası içinde olacağız." dedi.

Çok sayıda kurum, kuruluş ve hayırsever vatandaşın çarşıya yardım malzemesi gönderdiğini dile getiren Müftü Topçu, destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Depremzede vatandaşların ilçeye gelmeye devam ettiğini söyleyen Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu, "Biz, depremzelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Editör: Ömer Ceylan