Mardin'in Derik ilçesindeki terör saldırısında görevi başındayken şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk, vefatının 4. yılında memleketi Sakarya'daki kabri başında dualarla anıldı.

Neviye Mahallesi'ndeki kabristanlıkta Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Çetin Oktay Kaldırım, "Bu topraklar hep kahramanlar, yiğitler, asil insanlar yetiştirdi. Bunun en güzel örneği de Muhammed Fatih kardeşimizdir. Sakarya'nın bağrından çıkmış, bu aziz millete vefa göstermek için hizmet kervanına katılmış, Türkiye'nin değişik yerlerinde çalışmış, hizmet etmiş, görevi başında en onurlu ve şerefli şekilde şehadete yürümüş bir kardeşimizdir. Bu milletin asaletini, şerefini, izzetini şehidimizde görmek mümkündür. Allah kendisinden, ailesinden, eşinden ve yavrularından ebediyen razı olsun." dedi.

Türk milletinin, yeryüzünde hiçbir millete nasip olmayacak kadar şerefli bir millet olduğunu vurgulayan Kaldırım, "Rabbim bize güzel hizmetler ve akabinde de güzel ölümler nasip eylesin, akıbetimizi hayreylesin, inşallah. Şehidimizi de burada, Sakarya'mızda vefayla, minnetle ebediyete kadar anacağız.

Bu milletin gönlünde de zaten taht kurmuştur. Vefakar bir milletiz. Türkiye'nin değişik noktalarında ismi yaşatılmaktadır ama hepsinden öte milletin gönlünde taht kurmuştur, yaşamaktadır." ifadelerini kaydetti.

Ziyarete gelenlerin, acılarına gül suyu serptiğini ve bir nebze de olsa hafiflettiğini anlatan baba Safitürk, şehitliğin, hak ve batıl mücadelesinin Hazreti Adem peygamberden bu yana devam ettiğini ifade etti.

İl Müftüsü Hasan Başiş’in dua ettiği anma programı şehit Safitürk’ün kabir ziyaretiyle sona erdi.

Anma programına, şehit kaymakamın annesi Fatma Safitürk'ün yanı sıra İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Harun Sarıfakıoğlu, Personel Genel Müdür Yardımcısı Nedim Akmeşe, İl Müftüsü Hasan Başiş, mülki ve idari amirler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan