Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duaların çocuklar tarafından yapıldığı iftarın akabinde Sakarya Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları Sorumlusu Yasemin Karataş yaptığı konuşmada "Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kadın gönüllü kardeşlerime canı-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bugün bizlere emanet olan yetimlerimizle birlikte iftar etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Birazdan tüm çocuklarımıza hediye ve bayram harçlığı dağıtımı yapacağız, hediye dağıtımı sonrası çocuklarımıza karagöz ve hacivat oyunu gerçekleştirilecektir. Bugün bizleri katılımlarıyla onurlandıran Sakarya Valimizin kıymetli eşine, Sakarya Cumhuriyet Savcımızın ve İl Müftümüzün kıymetli eşlerine, protokolümüzün kıymetli  katılımcılarına teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir ise "Bugün yoğun programları sebebiyle iftar programımıza katılamayan Sakarya Müftümüz Mehmet Aşık Hocamızın sizlere selamlarını iletiyorum. Ümmete emanet olan yetimlerimizle birlikte iftar etmenin huzuru içerisindeyiz. Birçok hayır çalışması gerçekleştiren  Sakarya Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımız bugünde bizleri yetimlerin misafir edildiği bir iftar sofasında buluşturdu. Emek veren, maddi manevi destek sağlayan TDV Kadın Kolları üyelerimize, iftar programının gerçekleştirilmesine maddi destek sağlayan hayır sahiplerimize can-ı gönülden şükranlarımı arz ediyorum." dedi.

Konuşmaların akabinde çocuklara hediyeler, dondurmalar ve bayram harçlıkları dağıtıldı. Çocukların çok eğlenerek izledikleri Karagöz ve Hacivat gösterimi sonrasında program sona erdi.

Editör: Mehmet Öztürk