Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde bu yıl "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" temasıyla kutlanan "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kapsamında Sakarya Müftülüğünce gerçekleştirilecek etkinlikler, basın toplantısıyla tanıtıldı.

İl Müftülüğünde düzenlenen toplantıda konuşan İl Müftüsü Hasan Başiş, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl etkinliklerin ağırlıklı olarak televizyon ve radyo kanalları, sosyal medya araçları ve diğer dijital platformlar üzerinden gerçekleşeceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ekim ayının ilk haftası 1986 yılından 2003 yılına kadar 'Camiler Haftası' olarak, din görevlilerimizin camilerden bağımsız düşünülemeyeceğinden hareketle de 2003 yılından itibaren ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Başkanlığımız 2011 yılından itibaren her yıl farklı bir tema işlemekte, hafta içerisinde çeşitli etkinlikler ve faaliyetler icra ederek toplumumuzun her kesimine ulaşmaya çalışmaktadır. 2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda ‘Cami, Din Görevlileri ve Vefa’ konusu ele alınacaktır."

Emekli din görevlilerine vefa

Öte yandan İl Müftüsü Hasan Başiş, "Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyetle birlikte emekli din görevlilerini ziyaret etti.

İl Müftüsü Başiş, emekli müftü Ahmet Zeki Erturan, emekli müfettiş Saadettin Tandoğan ve emekli imam hatip Hüsamettin Tınaz’ı evlerinde ziyaret ederek sohbet etti.

Müftü Başiş, "Uzun yıllar kurumumuzda çalışmış olan arkadaşlarımızı ziyaret ettik.'' dedi.

Din görevlilerine sağlık ve afiyet dolu bir ömür temennisinde bulunan Başiş, emekli din görevlilerine günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Görev yıllarındaki hatıralarını paylaşan emekli din görevlileri ise böylesi anlamlı bir haftada kendilerini unutmadıkları için İl Müftüsü Başiş’e ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Editör: Mehmet Çalışkan