Sakarya Valiliği koordinesinde Sakarya İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilen "Geçmişe İz Geleceğe Biz" projesinin tanıtımı yapıldı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından kamuoyuna duyurulan projenin tanıtım toplantısı, Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen toplantıda, projeden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Salih Güvendi ile proje uzmanı Nazmiye Kıyak, "İnsana Dair Değişenler, Geleceğin İnşasında İhtiyaç Duyulan Değerler Projesi" olarak da ifade edilen projenin detaylarını paylaştı.

Sakarya Valiliği himayesinde yürütülecek proje kapsamında özel program ve etkinliklerle Sakarya genelindeki çocuk ve gençlere ulaşılması hedefleniyor.

"Huzur ve güven veren toplumsal yapının oluşturulabilmesi için geçmişin izlerini geleceğe taşıyabilmek ve bunu yaparken toplumsal dengenin korunmasını sağlamak elzemdir." düşüncesi ile yola çıkılan projede, Sakarya merkezde ve ilçelerde "Z kuşağı" olarak tanımlanan gençlerin kendi aralarında oluşturacağı takımlarla katılabilecekleri etkinlikler planlanıyor.

Proje kapsamında planlanan etkinlikler şöyle:

Sanat festivalleri (müzik, şiir, tiyatro, sinema), doğa kampları, spor müsabakaları, dijital beceri geliştirme yarışmaları (robot yarışmaları vb.), geleneksel sanatlar (gölge oyunu, orta oyunu, ebru sanatı, tezhip vb.), meslek tanıtım günleri (tahta kaşık, semer, pabuç, hasır, süpürge yapımı gibi Sakarya ile özdeşleşen ancak günümüzde kaybolmaya yüz tutan meslekler), sergiler (geleneksel sanatlar, fotoğraf, karikatür, yazı sanatı vb.).

Projenin yürütme kurulu da gençler tarafından belrlenen temsilcilerden oluşuyor.  

Proje kapsamında çalışmalar; "Her Mahalle Okul Olacak" sloganıyla sürdürülüyor.

Editör: Mehmet Çalışkan