Sakarya İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde başlatılan ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından desteklenen "Ekmek Teknesi" projesinin tanıtım programı düzenlendi.

Adapazarı İlçesi Ozanlar Mahallesi'nde bulunan bir fırında başlatılan projenin tanıtım programında konuşan Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir; "Toplumu güçlü kılan, ayakta kalmasını sağlayan, geleceğe güvenle bakmasını sağlayan hususlardan bir tanesi, toplum içindeki yardımlaşmadır, dayanışmadır, hamiyet duygularıdır. Bu duygular her toplum ferdini ilgilendiren, her toplum ferdinde olması gereken hususlardır. Bugün burada bulunuş sebebimiz de bu duyguların bir tezahürü olarak ortaya çıkan bir uygulama. Yıllarca bu ülkede askıda ekmek uygulamasıyla, zimem defterinin satın alınmasıyla çok güzel örneklerini gördüğümüz bir uygulamayı, biraz da teknolojiyi katarak burada, ilimizde uygulamanın bir güzelliğini yaşıyoruz." dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık ise "İnşallah tüm Türkiye bu güzel projelerden etkilenerek kendileri de yapacaktır. Bizler iyilik neredeyse orada olmak için çalışıyoruz. Sakarya bir öncülük yaptı. İyiliğin daha çok konuşulması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün burada iyiliğin konuşulması için bulunan herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

- Örnek bir proje olacak

Yardım ve dayanışma faaliyetlerini geçmiş yıllarda "Kardeşlik Seferberliği" ismiyle sürdürdüklerini dile getiren İl Müftüsü Hasan Başiş; "Bugün temsili olarak programın yapıldığı bu işletmeyle birlikte ilimiz genelinde ve tüm ilçelerde toplamda 75 ekmek fırınına 'Ekmek Teknesi' tabelaları astık. Bu projeyi ihtiyaç sahibi kişi ve ailelerin temel bir gereksiniminin karşılanmasına ve hayır yapmak isteyen kişilere yol gösterilmesine vesile olması için başlattık." şeklinde konuştu.

Başiş; "Bu işte katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu ekmek teknesi en güzel şekilde icra edilecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. Sadece Sakarya'da değil Türkiye'nin her yerinde bu proje işlesin." ifadelerini kullandı. 

- İhtiyaç sahiplerine ulaştıracağız

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı da "Böylesine güzel bir projeyi Sakarya'da başlattık. Diğer vilayetler de bu projeden etkilenirse herkes bu projeyi uygular. Hiçbir ücret ödemeden aynı ekmeği ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturmak bizim tek gayemiz. Çok güzel bir projeye adım atıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan duayla "Ekmek Teknesi" adlı proje başlatıldı.

Söz konusu proje ile "askıda ekmek" uygulamasının dijital ortama taşınması ve ülke genelindeki tüm fırınlara yayılması planlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan