Karapürçek İlçe Müftülüğünce düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak katıldı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Zeynel Abidin Akduman’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans veren Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mustafa Irmaklı, “Bir insan için en büyük bahtiyarlık veya en büyük talihsizlik, Peygamber Efendimiz (s.a.s.) ile olan ilişkisine göre ölçülmelidir. Ona tabi olan şüphesiz dünyanın en bahtiyar insanıdır. Ondan uzak kalan çok talihsiz bir insandır.” dedi.

Haftanın teması olan “vefa” konusuna özel bir başlık açan Irmaklı, “Hayatın kolay zamanlarında el ele yaşayan aileler, küçücük bir zorlukta dengesini bozuyorsa biz aileyi, ahlakı, vefayı elbette konuşmak zorundayız.” diye konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Irmaklı, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) Hz. Hatice’ye vefasından örnekler vererek sözlerini tamamladı.

Hafız İsmail Biçer Kur’an Kursu öğrencisi Şüheda Tunca’nın “Peygamberimize Mektup” adlı şiiri seslendirmesinin ardından program ikramlarla son buldu.

Soydaşlara “vefa” ziyareti

Öte yandan Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te çeşitli temaslarda bulundu.

İl Müftüsü Başiş, T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ziyaretinin ardından Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanı Hafız Şakir Efendi Fetahu ile bir araya geldi.

Gostivar Büyük Konferans Salonu’nda düzenlenen Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Müftü Başiş, “Biriniz kardeşini (Allah için) seviyorsa, ona sevdiğini söylesin.” hadis-i şerifini hatırlatarak “vefa” konulu sohbet etti.

T.C. Üsküp Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği ile Kuzey Makedonya İslam Birliği Başkanlığı iş birliğinde Üsküp Mustafa Paşa Camii’nde düzenlenen programda ise Kur’an-ı Kerim okundu, Türkçe ve Arnavutça mevlit, ilahi ve kasideler seslendirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan