Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı Mütevelli Heyeti 2021 yılı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı, koronavirüs tedbirleri eşliğinde İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda düzenlendi. 

Toplantıya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş, İlçe Müftüleri ve İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları katıldı.

Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş’in divan başkanlığını yaptığı toplantıda konuşan İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, vakfa maddi destek sağlayan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Vakıf olarak fakülte öğrencilerine burs desteği sağladıklarını ayrıca öğrencilerin burs dışı maddi ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. 

Vakıf gibi sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin çok mühim olduğunu söyleyen Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, özellikle gençlik konusunda yapılacak faaliyetlerin önemine vurgu yaptı. Başiş, Sakarya Müftülüğünün ve İlçe Müftülüklerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın faaliyetlerine destek olacağını söyledi.

Bazı ilçe müftüleri de vakfın faaliyetleri ile İlahiyat Fakültesi ile müftülüklerin ortak yapabilecekleri faaliyetler konusundaki görüşlerini ifade ettiler.

Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin,  Dr. Öğr. Üyesi Halil Uysal, Dr.  Öğr. Üyesi Zübeyde Özben Dokak ve Arş. Gör. Dr. Kübra Cevherli Yönetim Kurulu asil üyeliklerine, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Numan Ünver, Doç. Dr. Hülya Terzioğlu ve Doç. Dr. Abdullah İnce Yönetim Kurulu yedek üyeliklerine seçildiler. Ayrıca Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Prof. Dr. Erdinç Ahatlı ve Dr. Öğr. Üyesi Bayram Demircigil denetleme kurulu asil üyeliklerine, Prof. Dr. Osman Güman, Prof. Dr. Soner Duman ve Doç. Dr. Ali Karataş de Denetleme Kurulu yedek üyeliklerine seçildiler.

Editör: Mehmet Çalışkan