Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gençlik hizmetlerini daha etkin yapmak amacıyla il müftülükleri tarafından manevi danışmanlar ve gençlik koordinatörlerine yönelik "Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri" düzenlendi.

Sakarya Müftülüğü Konferans Salonunda Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan eğitim seminer, İl Müftüsü Mehmet  Aşık’ın açış konuşmasıyla başladı.

Müftü Aşık, konuşmasında "Gençlere ayrı bir önem ve ihtimam gösterilmesi gerekiyor. Genç kardeşlerimiz, hayat yolculuğunun başında olduğunu,dolayısıyla hem dünyalarını kazanmaları hem ahiretlerini kazanmaları bakımından dikkat etmeleri gerekiyor. Sağlam bir inanca sahip olmalıyız. İnancımız sağlam olacak ki sözümüz ve özümüzle örnek olmalıyız, hakikati öğrenme ve güzelliklere vesile olmak için bizlere ve siz değerli gençlere çok büyük görevler düşüyor." dedi.

İki gün süren seminerde İl Müftü Yardımcıları Dr. Caner Akdemir, Dr. Ravza Cihan, Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç,SAÜ Sosyoloji Ana Bilim Dalı Başkan yardımcısı Doç. Dr. Aydın Aktay, Araştırmacı yazar Ömer Aydın ve İl müftülüğü vaizleri tarafından sunum yapıldı.

Seminerde konuşmacılar tarafından gençlere yönelik yapılan çalışmaların ve faaliyetlerin önemi, gençlerle sağlıklı iletişim kurma teknikleri, gençlerle iletişimde karşılaşılan sorunlar, sosyal medyanın gücü, etkin kullanımı, avantaj ve dezavantajları, yürütülen faaliyetlerin haber değerleri, sosyal medyada mahremiyet, merkezden gönderilen projeler ile mahallinde yürütülen projeler, gençlere yönelik atölye ve eğitim programları, kurumlar arası işbirliği gibi konularda tecrübe paylaşımı yapılarak gözlemlenmiş teknikler ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu.

Programın sonunda manevi danışmanların tecrübe paylaşımı yaparak gözlemlenmiş oldukları teknik ve çözüm stratejileri katılımcılara sunuldu.

Editör: Ömer Ceylan