Diyanet İşleri Başkanlığınca gençler başta olmak üzere çalışan vatandaşlara yönelik başlatılan “Hem Çalışıyorum Hem öğreniyorum” projesi Sapanca’da başladı.

Projeye dahil olan fabrikaları ziyaret eden İlçe Müftüsü Yavuz Koçak, pilot olarak uygulanmaya başlanan proje hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu.

Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak için gayret ettiklerini belirten İlçe Müftüsü Koçak, “Bizim önceliğimiz; inancımızdır, kulluğumuzdur, insanlığın huzurudur. Adaletin, merhametin, güzel ahlakın yaygınlaşmasıdır. Nebevi bir yöntem takip ederek toplumun tüm kesimleriyle iletişim içerisinde olmak, inancımıza, vazifemize ve milletimize vefamızın bir gereğidir. Bu şuur ve gaye, çalışmalarımızı, kazancımızı, hayatımızı bereketli kılar.” ifadelerini kullandı.

Müftü Koçak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Kur’an ve sünnetin referansında bilgi ve hizmet üreten Başkanlığımızın her zaman önceliği, insanımızı, dinimiz İslam’ın tevhid, vahdet, güven, samimiyet, hukuk, adalet ve güzel ahlak gibi değerleriyle buluşturmak olmuştur. Bu amaçla birçok projeyi hayata geçiren Başkanlığımız, başta çalışan gençlerimiz olmak üzere çalışan kesime yönelik ‘Hem Çalışıyorum Hem Öğreniyorum’ projesini başlattı. Pilot olarak uygulanmaya başlanan proje, İlçe Müftülüğümüz koordinesinde fabrikalarda başladı. Proje ile kadın ve erkek çalışanlara ayrı ayrı olmak üzere din görevlilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim, temel dini bilgiler ve siyer gibi dersler verilecek. Yine din görevlilerimiz, başta gençlerimiz olmak üzere fabrika çalışanlarımıza rehberlik ederek dini sorularını cevaplandıracak. Projeye destek veren işverenlerimiz ile katılım sağlayan çalışanlarımıza ve din görevlilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan