Sakarya Karapürçek’te müftülük tarafından düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt, Radyo ve Televizyon Daire Başkanı Mustafa Çuhadar, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Hafız İsmail Biçer Kur’an Kursu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Dr. Fatih Kurt sözlerine Kur’an-ı Kerim’de adı geçen bazı peygamberlerin gençlik dönemlerindeki mücadelelerini anlatarak başladı.

Mevlid-i Nebi Haftası’nın bu yılki teması olan Hz. Peygamber ve Gençlik başlığı altında Peygamberimizin yanındaki gençlerden de bahseden Dr. Fatih Kurt, Hz. Peygamberin hicreti esnasında hayatı pahasına onun yatağına yatan Hz. Ali’nin (r.a.) teslimiyetinden, 17 yaşında iken Hz. Peygamberin davası için evini tahsis eden Erkam bin Ebil Erkam’ın (r.a.) fedakârlığından, Mekke’de yaşamış olduğu zengin ve şaşaalı hayatı terk ederek Allah ve Resulü uğruna Uhud’da İslam sancaktarlığını yaparken şehit olan Musab Bin Umeyr’in Allah ve Peygamber sevgisinden, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı da günümüz gençlerinin cesaretinden bahsetti.

Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Fatih Kurt konuşmasını şöyle tamamladı: “Allah Resulü (s.a.s.) gibi genç kardeşlerimizi dinleyelim, onlara güvenelim, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize sahip çıkalım.”

Konferansın ardından Karapürçek Fatih Sultan Kur’an Kursu öğrencileri tarafından ilahiler okundu.


 

Editör: Mehmet Çalışkan