"2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

Yarışmalar kapsamında öncelikle il ve ilçelerde elemeler yapılıyor.

Hakkari İl Müftülüğü erkek din görevlileri arasında "Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu Yarışması" düzenledi.

Yarışma, Merkez Hacı Sait Camii’nde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlendi.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda "Ezanı Güzel Okuma" kategorisinde Yüksekova İlçesi Beşbulak Köyü Camii İmam Hatibi Yılmaz Altıntaş, "Etkili Hutbe Sunumu" kategorisinde ise Hakkari Merkez Otluca Köyü Sarıkaya Camii İmam Hatibi Seyfullah Kaya birinci oldu.

Yarışmaya katılan din görevlilerine ve komisyon üyelerine teşekkür eden İl Müftü Vekili Mikail Polat, "Yarışmacıların tamamı gönlümüzün birincisidir. Böyle yarışmalara, derece yapmaktan ziyade yetişmemize ve yeni bilgiler edinmemize vesile olduğu için katılım sağlamak önemlidir. Zira yarışmaların kaybedeni değil kazananı olur. Her yarışmaya hazırlandığımızda bilgi dağarcığımıza eklediğimiz yeni bilgiler, hitabet, diksiyon ve makamımıza kattığımız her bir yenilik, bizim için birer kazanımdır. Yarışmalara bu gözle baktığımızda katılım sağlamanın önemi daha çok anlaşılacaktır." dedi.

Yarışmada dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan