Sakarya İl Müftülüğü ile Kilis İl Müftülüğü Bağımlılık Koordinatörlüklerinin ortaklaşa yürüttükleri "Beden Emanettir, Zehirle Kirletme" projesinin kapanış programı çevrimiçi gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2021 Dünya Tütünsüz Günü’nde çevrimiçi gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş da katıldı.

Bağımlılık İl Koordinatörleri Ayşe Civan ve Halime Nida Yetkinel, projede sigara bağımlısı bireylerin bağımlılıktan kurtulabilmeleri için destek sağlamayı, beden emanetini koruma yönünde atılması gereken adımları göstermeyi, kendilerini tanıma ve iradelerini kontrol etme noktasında farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Programda bağımlılıklarından kurtulmak isteyen kadınlara, kadın din görevlileri tarafından manevi destek sunuldu.

Alanında uzman konukların katılımıyla da 12 haftalık çevrimiçi eğitimlerin gerçekleştirildiği projenin son programına katılan Kilis İl Müftüsü Abdurrahman Şahin, “Bağımlılıkla mücadelede her zaman aktif olarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Projeye katılan kadınlar ise, bağımlılık gibi bir konuda yalnız olmadıklarını, her zaman kendilerini kucaklayan ve destekleyen bir kişinin olduğunu bilmenin büyük bir destek ve motivasyon kaynağı olduğunu ifade ettiler.

Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş ise “Başkanlığımız sigara ile mücadelede oldukça kararlı bir duruş sergilemektedir. Maddî ve manevî açıdan birçok zararı bulunan bu bağımlılıktan kurtulma noktasında yapılan çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Bu ortak çalışmanın daha sonra gelecek çalışmalara ilham olmasını temenni ederim.” dedi. 

Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş ise çalışmaya katkı sağlayan tüm din görevlilerine ve projeye gönüllü olarak dahil olan katılımcıları tebrik etti. 

Başiş, Sakarya ve Kilis İl Müftülüklerinin bu şekilde işbirliği esasına dayalı çalışma yapmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek çalışmanın örnek olması temennisinde bulundu.

Çevrimiçi gerçekleştirilen program, Kilis İl Müftü yardımcısı Recep Çarpar’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan